Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Christelijke Muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland is het vlaggenschip van de vereniging.

Het harmonieorkest bestaat uit een aantal houten en koperen blaasinstrumenten, een of enkele strijkbassen en een slagwerkgroep. De groep houtblazers bestaat uit de klarinetten (waarvan de eerste (solo)klarinettist de concertmeester is), dwarsfluiten, piccolo, hobo’s, fagotten en saxofoons. De koperblazers zijn trompetten, hoorns, trombones, baritons en bassen. Een harmonieorkest onderscheidt zich van een fanfare door de toevoeging van de groep hout-instrumenten aan de kopersectie. Daarnaast wordt het harmonieorkest van De Bazuin gecompleteerd door een ritmesectie, ofwel de slagwerkinstrumenten.

Het harmonieorkest van De Bazuin staat onder leiding van een professionele dirigent. Door de jaren heen heeft het orkest zich naar de landelijke muzikale top gewerkt en musiceert het op dit moment in de 1e divisie. Dit betekent dat het muziekrepertoire veelzijdig en zeer uitdagend is. Doorstroming van het leerlingenorkest naar het harmonieorkest vindt plaats na het behalen van het landelijk erkende B-diploma HaFaBra.

Het harmonieorkest verzorgt concerten in Oud-Beijerland en omstreken. Het orkest, of een daaruit gevormd ensemble, verleent ook hun medewerking aan concerten op uitnodiging van andere verenigingen en koren. Tevens neemt zij regelmatig deel aan concertwedstrijden en muziekfestivals. Het orkest speelt een zeer breed repertoire, van klassiek tot modern, bewerkingen van populaire nummers en originele composities voor blaas- en symfonieorkest. Om de drie jaar neemt het harmonieorkest deel aan een landelijk concours en jaarlijks aan het Concertfestival van de Hoekschewaardse Federatie.

Naast de muzikale activiteiten worden ook activiteiten georganiseerd voor de gezelligheid en het vergroten van de onderlinge contacten, bijvoorbeeld een filmavond of een barbecue. Het orkest gaat soms ook op concertreis in het buitenland.

Het is altijd mogelijk om een repetitie te bezoeken om zo een indruk te krijgen van het harmonieorkest. Het orkest repeteert iedere woensdagavond van 19.45 – 21.45 uur in het verenigingsgebouw, Laningpad 2 te Oud-Beijerland. Je bent van harte welkom!