Leerlingenorkest

Naast de muzieklessen van een muziekdocent van De Bazuin leer je ook in een orkest spelen. Je doet dat in het leerlingenorkest. Er zal meestal iemand naast je zitten die hetzelfde instrument bespeelt in dit opleidingsorkest. Hij of zij kan je dan helpen tijdens de repetitie.

In het leerlingenorkest zitten muzikanten die het landelijk erkende A-diploma hebben behaald bij De Bazuin. Het behalen van dat diploma duurt ongeveer drie jaar. Hoewel er geen leeftijdsbeperking is, ligt de gemiddelde leeftijd van het leerlingenorkest rond de 14 jaar.

Dit orkest verzorgt regelmatig optredens. Deze concerten vinden plaats in Oud-Beijerland, maar ook in andere plaatsen. De Bazuin organiseert naast concerten ook gezellige activiteiten; bijvoorbeeld een jeugdweekend, een barbecue en een filmavond. Zo is er ook ruimte om elkaar buiten de repetities om te leren kennen.

Leerlingen maken de overstap van leerlingenorkest naar het grote harmonieorkest als het B-diploma HaFaBra is behaald. Wel is het gebruikelijk dat de leerlingen ook nog een poosje in het leerlingenorkest blijven spelen om de leerlingen te helpen die nog maar net meespelen.

Een keertje komen kijken mag natuurlijk altijd. Het orkest repeteert iedere vrijdagavond van 19.00 – 20.15 uur in het verenigingsgebouw van De Bazuin, Laningpad 2 (achter De Lindenhoeve) te Oud-Beijerland.

Je bent van harte welkom.

Informatie nodig?

Wil je meer informatie over het leerlingenorkest? Neem dan contact op via jeugdorkest@debazuin.eu